Τυροπιτάκια γλυκά

tyropitakia-glyka

Ζύμη:

1,5 φλιτζάνι νερό
Μισό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού ή ρακί
Αλεύρι (περίπου μισό κιλό)

Γέμιση:

250 γραμ. μυζήθρα ξινή ή φέτα και 250 γραμ. μυζήθρα γλυκιά ή 500γραμ. μυζήθρα γλυκιά
1 αυγό
1 φλιτζανάκι ζάχαρη ή πετιμέζι ή μέλι
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κουταλιά κανέλα σκόνη 

Ετοιμάζουμε τη ζύμη το φύλλου, με τα παραπάνω υλικά, η οποία πρέπει να είναι αρκετά σκληρή. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, καλύτερα στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε φύλλο μέτριο, κόβουμε κύκλους μεγέθους όσο ένα πιατάκι του καφέ και βάζουμε πάνω ένα κουταλάκι γέμιση. Διπλώνουμε κάθε κύκλο να γίνει ημικύκλιο και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει καλά. Τηγανίζονται σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο και προσφέρονται με μέλι ή πασπαλισμένα με άχνη και κανέλα ή ακόμα και σκέτα.

Ενδιαφέρομαι