Άρθρα

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

2 ποτήρια ελαιόλαδο

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά κανελογαρύφαλλα

1 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ

1 κουταλάκι σόδα

Αλεύρι όσο πάει για να γίνει η ζύμη μαλακή

 

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, συνεχίζουμε με τα κανελογαρύφαλλα, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν-πάουντερ. Ζυμώνουμε μαλακή και ελαστική ζύμη και πλάθουμε κουλουράκια. Τα περνάμε από σησάμι, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.